Na nedeľné pyžamové raňajky alebo víkendový brunch.
Ale nie len vtedy. Táto sladká dobrota je rýchlym riešiteľom každej situácie tipu "mám chuť na sladké" alebo "mám na niečo chuť a v podstate neviem, na čo" 😇 A tiež skvele poslúži, keď nemáte čas (rozmej nechce sa vám) vystávať pri pečení palaciniek. Ale na tie víkendové raňajky - na tie je ideálna, perfektná, proste na to STVORENÁ 😍
Dutchbaby s čučoriedkovým džemom, gréckym jogurtom s medom a lesným ovocím.
Z uvedeného množstva surovín urobíte palacinku na veľkú panvicu (moja má priemer takmer 30cm) a pripravíte dve bohaté raňajkové porcie (zasýti aj chlapa, odskúšané 😉). Príprava je veľmi jednoduchá, nezaberie vám viac ako 5 minút. Kým sa vám predhreje rúra, cesto si odpočinie. Pečenie na 200*C trvá zhruba 20 až 25 minút (za ten čas si vychutnáte napríklad rannú kávu alebo inú príjemnú ľubovoľnú činnosť). A máte hotovo 😉
Suroviny na palacinku:
2 celé vajcia
200 ml mlieka
150 g celozrnnej špaldovej múky
2 PL trstinového cukru
pár kvapiek vanilkového extraktu (áááno, pridávam ho naozaj všade 😄)
štipka soli
1 PL kokosového oleja na pečenie palacinky
Suroviny na dokončenie:
obľúbený džem, škorica, čerstvé ovocie, pečené oriešky, javorový sirup, grécky jogurt osladený medom, čokoorieškový krém (drahý má momentálne jeden nemenovaný z Nemecka, oproti ktorému sa istý nemenovaný N-kový môže schovať ale úúplne že ďaleko) a v podstate všetko a čokoľvek máte radi :)
Postup:
Do vysokej nádoby alebo kuchynského robota dajte všetky suroviny na cesto, okrem kokosového oleja. Ponorným mixérom (alebo robotom) vymixujte hladké cesto a nechajte ho 15 - 20 minút odpočinúť.
Medzitým si rozpáľte rúru na 200*C a vložte do nej rozohriať aj panvicu, v ktorej budete palacinku piecť (musí byť vhodná do rúry, čiže žiadna plastová rúčka a podobne). Po rozohriatí rúry za použitia chňapky opatrne vyberte panvicu a dajte do nej kokosový olej.
Do takto predhriatej panvice vylejte naraz všetko cesto a dajte piecť (nezabudnite, že panvica je horúca a použite zase na chňapku). Palacinku pečte 20 - 25 minút.
Pohľad do rúry počas pečenia bol pre mňa magický 😍 Cesto sa na okrajoch krásne zdvihlo a v strede pekne nafúklo (vidno to na malom obrázku pod textom). Toto nafúknutie síce po vytiahnutí z rúry klesne, ale okraje ostanú výborné, chrumkavé a stred je vláčny a mäkučký. Celkový dojem z dutchbaby je skvelý.
Hneď po vytiahnutí z rúry si palacinku rozdeľte na porcie a obložte pochúťkami podľa vašej fantázie a momentálnej chuti a ihneď servírujte. V tomto momente ste pripravení vychutnať si úžasné víkendové raňajky (vo dvojici 💗)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára